Choď na obsah Choď na menu
 


Kali

Koloman Magyary  známy pod umeleckým menom Kali je slovenský reper pochádzajúci z Petržalky, ktorý na hip-hopovej scéne pôsobí od roku 2008.

 

851 01 - Nová krv (EP)

Vtedy ešte ako skupina 851 01 (Kali a Mates) vydali EP so šiestimi skadbami. Na EP hosťovali Lubeck, Šipo, Elvi a vtedy ešte neznámy Rakby. O hudobné produkcie sa postarali Abe, Dame a Mako.


2010

Kali - Pod maskou je pravda

Album vyšiel v limitovanom náklade 1000 kusov v marci 2010. O hudobné produkcie sa postarali Grimaso (H16), Abe (H16), Mako, Smart, Opak, Dame, DJ Jazzy a iní. Na albume hosťovali Mates, Šipo, Zverina, Majk Spirit, Tuko, Separ, Decko, Dame, Berezin, Lubeck, Opak a Sketa.

Kali & Lkama - Načo čakať

Zaujímavosťou je že album bol určený len na internetové stiahnutie. Na albume boli hostia Kaidžas, L.u.g.e.r, Svetový hlas, Lubeck, Homo Pacientz, Sedláci a Plexo.


2012

Kali a PETER PANN - Koniec je nový začiatok

Album vyšiel v apríli 2012. O hudobné produkcie sa postaral PETER PANN. Na albume hosťovali Suchý Pes, Jihovýchod, Šárka, Gitanas, L.u.g.e.r, Jay Diesel, Šipo a Kaidžas. Na albume sa objavil bonusový track Kým si pre mňa príde II .

Kali - Kto to povedal?

Keď Kali oznámil, že z pôvodného 5 trackového mixtejpu bude plnohodnotný album s devätnástimi skladbami a vyjde už v decembri 2012, veľa ľudí tvrdilo, že album nebude dobrý. No opak sa stal pravdou. Bol lepší a aj úspešnejší než predchádzajúci. Niektoré skladby hrali aj slovenské a české rádia. O hudobné produkcie sa postarali PETER PANN, Grimaso, FARKI, El Murdo, Stym, Hajtkovič, S3RiOUS a Tezet. Ako hostia sa na albume predstavili Slipo, Sajmon, Tomáš Jedno, Šárka.


2013

Kali a PETER PANN - Užívam si to

Album vyšiel v októbri 2013. O všetky hudobné produkcie sa postaral PETER PANN. Na albume hosťovali: Miky Mora, Mishell, Rakby, Majself, Plexo, Don Čičo, Mišo Biely, Čistychov, Slipo, Gitanas a Nerieš. Singel s rovnomenným názvom Užívam si to sa stal Kaliho najúspešnejším .

V súčasnosti Kali chystá album "NIKTO" s PETROM PANNOM. Mal by byť vydaný 1. apríla 2015.stiahnut--3-.jpgstiahnut--2-.jpg